FR  |  NL
Home   |  Contact   |  Worldwide
BelgiëHome > Producten > Huid- en wondverzorging

Huid- en wondverzorging

Wonden die niet helen vormen een groot probleem omdat ze leiden tot sociale isolatie van de patient, de werkonbekwaamheid van de patiënt verlengen en een serieuze impact hebben op de levenskwaliteit van de patiënt. Om dit probleem aan te pakken heeft B. Braun een afgerond concept ontwikkeld: Prontosan® vloeistoffen voor wondreiniging en Askina® wondverbanden voor de verzorging van chronische wonden maken een optimale wondverzorging die een snelle vorming van gezond granulatieweefsel verzekert mogelijk en leidt tot een complete wonddichting.

Wondbedvoorbereiding

Een van de belangrijkste principes van een propere wondbedvoorbereiding is zeker wondreiniging, omdat enkel een propere wond snel en zonder complicaties kan genezen. Vitaal weefsel zoals necrose en fibrinebedekking, detritus en een hoge bacteriële lading kunnen het proces van wondheling erg beïnvloeden. Dit kan leiden tot stagnatie in het wondhelingsproces, de zogenaamde chronische of niet-helende wonden. Enkel een propere wond kan genezen: consistente reiniging van een wonde, gecombineerd met een correcte toepassing van wondbedekking leidt tot een succesvolle wondgenezing.
Lees meer

Wondantisepsis

Infectie van een wond is de meest courante complicatie voor alle types van wonden en is globaal gezien de belangrijkste oorzaak van morbiditeit en mortaliteit en de daarmee gelinkte hoge behandelingskosten. Daarom is een onmiddellijk begin met de juiste therapie een cruciale stap om serieuze complicaties te vermijden. Naast systemisch toedienen van antibiotica is het gebruik van zeer effectieve en snel handelende antiseptica met povidone-iodine sterk aangeraden. Iodine wordt al meer dan 150 jaar met veel succes gebruikt als antisepticum in wondverzorging zonder ontwikkeling van resistentie. Moderne producten zoals Braunol® demonstreren een superieure antiseptische eigenschap en vermijden het probleem van toxiciteit dankzij een nieuwe productformule.
Lees meer

Therapie voor vochtige wonden

Het genezen van een chronische wond vraagt een verzorging die gericht is op de patiënt, kostenefficiënt is en gebaseerd is op bewijslast. In deze context creëert de behandeling van vochtige wonden een genezende omgeving die leidt tot natuurlijke genezingsvoorwaarden. B. Braun heeft de competenties ontwikkeld om wonden te verzorgen en het lichaam te ondersteunen bij de complexe taak van weefselherstel. Met het preventieve productgamma zowel als het Askina® Calgitrol® productgamma kunnen we voor elke fase van wondgenezing een gepast verband aanbieden, telkens gebruik makend van een verschillende technologie. B. Braun's geavanceerde ionisch-zilver alginaat technologie stelt ook therapeutisch doeltreffende producten beschikbaar die de bacteriële lading verminderen, snellere genezing steunen en snel geuren verminderen.
Lees meer

Basic Care Verbanden

B. Braun biedt u hoogkwalitatieve oplossingen aan voor traditionele wondverzorging: steriele en niet-steriele wondverbanden voor post-operatieve primaire verzorging, IV fixatie, hechting en alle types van zachte wondbedekking en omzwachteling.
Lees meer