FR  |  NL
Home   |  Contact   |  Worldwide
BelgiëHome > Producten > Continentie en urologie

Continentie en urologie

De urologische specialiteiten en incontinentieproducten van B.Braun omvatten duurzame, vooruitstrevende oplossingen voor patiëntverzorging en professionelen in de gezondheidszorg. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, veilig en pijnloos bij het voorkomen van risico op infectie.

Intermitterende katheters

Intermitterende zelfsondering staat voor het binnenbrengen van een katheter of sonde in de blaas om urine te laten afvloeien. Het is een techniek die door de patiënt zelf of door medewerkers in de gezondheidszorg kan worden toegepast. De blaas moet in staat zijn om de urine te kunnen opslaan tussen twee zelfsonderingen door. Regelmatige en tijdige zelfsondering voorkomt het uitrekken van de blaas en helpt bij het verminderen van infecties. Binnen de context van chronische urinaire retentie is intermitterende zelfsondering een veilige en effectieve procedure.
Lees meer

Penishulzen

Een penishuls/condoomkatheter wordt gebruikt bij urinaire continentieproblemen bij mannen. Dit probleem komt voor bij miljoenen mannen overal ter wereld en vooral wanneer ze een zekere leeftijd bereiken. Dit ongewilde urineverlies kan gaan van lichte, occasionele druppels tot meer frequent en zwaar urineverlies. Urimed® Vision zijn latex-vrije penishulzen die men over de penis schuift en die blijven zitten dankzij een geïntegreerde kleefband. Een drainage systeem (urinezak) wordt dan verbonden met de penishuls. De penishulzen worden permanent gedragen en moeten daarom comfortabel en betrouwbaar zijn en geen huidproblemen veroorzaken.
Lees meer

Urinezakken

Het uitgebreide gamma van urineopvangsystemen biedt een betrouwbare zorgverstrekking aan in instrumentele urinaire drainage of bij gebruik van penishulzen. Alle urinezakken in het gamma Urimed® Bag zijn uitgerust met een anti-reflux valve en een universele connector.
Lees meer

Drainage en meting van urine voor IC

Als men enkel kortstondig moet draineren kan men een eenvoudige urinezak gebruiken. Als men echter gedurende meer dan 3 dagen urine moet draineren, moet men een zogenaamde "gesloten" urine drainagesysteem met anti-refux valve, staalnamepoort en geventileerde druppelkamer gebruiken om het risico op regressieve bacteriële infectie te verminderen. Als de hoeveelheid urine gemeten moet worden om de vochtbalans van een ICU patiënt te monitoren, moet men een urinemeetsysteem gebruiken dat bestaat uit een rigide container met volumeaanduidingen en een flexibele opvangzak. Met de bijbehorende accessoires kan men de verschillende katheters en opvangcontainers combineren of kan met de containers aan het bed bevestigen.
Lees meer

Irrigatie oplossing voor urinaire katheters

Standaard blaasspoelingen met spuit veroorzaken soms een te hoge druk of zuiging op de blaaswand. Om dat risico te verminderen heeft B. Braun het Uro-Tainer® concept ontwikkeld. Het Uro-Tainer ® assortiment omvat verschillende vloeistoffen voor blaasspoelingen en katheteronderhoud, met elk een eigen gebruiksindicatie.
Lees meer