FR  |  NL
Home   |  Contact   |  Worldwide
België


 
Home > Media > Nieuws

Nieuws

Hier vindt u nieuws en persberichten over de organisatie, producten, gerelateerde evenementen en meer...

- 24 juni 2016 - 

Met ons initiatief B. Braun for Children willen wij maatschappelijk betrokken zijn bij de zieke en jonge medemens. Sinds 2015 steunen wij twee goede doelen.

VZW Pinocchio in België.
Jaarlijks worden er in België ongeveer 400 kinderen en jongeren opgenomen in een brandwondencentrum. Na het ziekenhuisverblijf worden de kinderen vaak nog geconfronteerd met o.a. jeuk, het continu dragen van drukkledij, blijvende littekens en moeilijkheden op school. Het doel van Pinocchio is onder andere het ziekenhuisverblijf aangenamer maken, eventuele financiële ondersteuning wanneer zaken niet vergoed worden, een jaarlijks thermaal kuurkamp in Spa, een Paaskamp en informatie verstrekken tijdens activiteiten/open dagen op scholen en bedrijven.

Stichting Kind en Brandwond in Nederland.
Jaarlijks komen enkele tientallen kinderen en jongeren met ernstige brandwonden in één van de drie Nederlandse brandwondencentra terecht. De stichting Kind en Brandwond probeert te helpen om het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken. Naast medische zorg is er meer nodig, maar deze extra’s kunnen vaak niet betaald worden vanuit de reguliere middelen. De stichting Kind en Brandwond is er om deze zaken te financieren en  te organiseren. Door bijvoorbeeld het realiseren van vakantieweken, logeerprojecten en gezinsdagen komen lotgenoten en hun familieleden met elkaar in contact. Dit contact is zeer waardevol bij het verwerken van de psychologische gevolgen van de brandwonden.


 

Voor de actualiteit van de B. Braun groep verwijzen wij u graag door naar onze internationale website www.bbraun.com.

B. Braun News

B. Braun News Service

B. Braun News Archive