FR  |  NL
Home   |  Contact   |  Worldwide
België


 
Home > Bedrijf > B. Braun for Children

B. Braun for Children


Eind 2004 heeft ons moederbedrijf het project "B. Braun for Children" in het leven geroepen. Daarbij werd iedere B. Braun vestiging over de hele wereld verzocht een goed doel te kiezen en dat langdurig te steunen. Het moest een hulpproject zijn voor kinderen, liefst in eigen land. Onze medewerkers worden, op vrijwillige basis, persoonlijk betrokken bij diverse projecten om geld in te zamelen voor de gekozen doelen. Op deze manier proberen wij ons maatschappelijk bewustzijn rond het ziek zijn van de medemens te sensibiliseren.

 

In België steunen we VZW Pinocchio.

Jaarlijks worden er in België ongeveer 400 kinderen en jongeren opgenomen in een brandwondencentrum.
De voornaamste oorzaken van hun brandwonden zijn: warme vloeistoffen, het direct contact met vuur en warme voorwerpen.
Het ziekenhuisverblijf is echter steeds een belasting voor het kind; pijn bij de verzorging, bij verbandwissels en fysiotherapie, weg van zijn vertrouwde thuis en vriendjes,…
Na het ziekenhuisverblijf worden de kinderen vaak nog geconfronteerd met o.a. jeuk, het continu dragen van drukkledij, blijvende littekens en moeilijkheden op school.

De doelstellingen van Pinocchio zijn:
- het ziekenhuisverblijf aangenamer maken door bijv. een wekelijks bezoek van een clown en een geschenkje te geven na de verzorging.
- financiële ondersteuning bieden aan de ouders voor onkosten die niet vergoed worden door de verzekering, drukkledij, hydraterende- en zonnecrèmes, transportkosten thermale kuren,…
- jaarlijks een thermaal kuurkamp in Spa organiseren, een Paaskamp en diverse activiteiten voor jongeren vanaf 16.
- informatie geven tijdens activiteiten en open dagen op scholen, bedrijven en serviceclubs.

Voor meer informatie kijkt u op de website van: www.http://www.vzw-pinocchio-asbl.be/

 In Nederland steunen we de stichting Kind en Brandwond.  

De Medische verzorging van mensen met brandwonden staat in Nederland op een hoog peil. Voor de behandeling van brandwonden zijn drie gespecialiseerde brandwondencentra in Beverwijk, Groningen en Rotterdam. Jaarlijks komen enkele tientallen kinderen en jongeren met ernstige brandwonden in één van de drie Nederlandse brandwondencentra terecht. In veel gevallen blijven ze weken tot maanden opgenomen. De stichting Kind en Brandwond probeert te helpen om het verblijf in het ziekenhuis zo aangenaam mogelijk te maken.
Naast medische zorg is echter meer nodig. Maar deze extra’s kunnen vaak niet betaald worden vanuit de reguliere middelen. De stichting Kind en Brandwond werd in 1990 opgericht om deze zaken te financieren en organiseren. Bijvoorbeeld aangepast spelmateriaal voor kinderen die langdurig zijn opgenomen. Of het organiseren van speciale vakantieweken voor kinderen, tieners en jongeren met brandwonden. Door de organisatie van vakantieweken, logeerprojecten en gezinsdagen komen lotgenoten en hun familieleden met elkaar in contact. Dit contact is zeer waardevol bij het verwerken van de psychologische gevolgen van de brandwonden.

Voor meer informatie kijkt u op de website van de stichting: http://www.kindenbrandwond.nl/